Kategorier
Gode grill tips & tricks

Krydderier, Rubs & BBQ sauce

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

RUBS

HVORNÅR eller SKAL man overhovedet bruge krydderier, Rub eller BBQ sauce? Hvis man spørger mig er svaret, helt klart selvfølgelig. Du vil opleve en helt ny smagsoplevelse, hvis du tilføjer smag til dine grillerier. Der er måske nogen der ikke bryder sig om den helt søde eller stærke chili/krydderismag, men det har meget at sige med dosering. Jeg kan sagtens anbefale forskellige Rubs, men min anbefaling er at bruge dem der passer til de kødtyper eller grøntsager du griller. Der findes mange på marked og jeg har eksperimenteret med flere forskellige, mine favoritter er fra Traeger Grill. Der er som regel afbilledet en tegning, af de dyr/kød, som rubben passer til. Rub er  jo ganske enkelt ”bare” krydderier, hvor der er fundet ud af at smagene passer sammen og fremhæver så også smagen i kødet/maden og når de er blandet sammen og så går det hele op i en lækker smagsenhed.

Jeg bruger meget krydderier og de undværlige som salt og peber. Mange tænker ikke over at Rubs udover på kød, også egner sig i dressinger og på grøntsager. For tiden servere jeg meget tit en form for guacamole med Tragers Rub, chili og hvidløg og prøv så at blende den på en alm. blender, du vil opleve, at den bliver utrolig cremet og let.

BBQ SAUCE

BBQ saucer bruger jeg tit, som en slags glace eller marinade direkte på kødet, fx. på ribs, mørbrad, koteletter, men også i dressinger med cremefraiche, i en god saftigt burger, eller i den brunesovs til bøfsandwich. Det er også så nemt at lave en god sauce til grillmaden, ved at varme ¼ dl fløde med 2 dl BBQ sauce og lidt frisk rosmarin, salt og peber – vupti  du har en lækker sauce der passer til næsten alt slags kød, der har været en tur på grillen.

Prøv dig lidt frem og find dine favoritter, eller følg med på mine instastories, hvor jeg tit bruge forskellige Rubs og BBQ saucer, så kan du se hvad jeg bruger, derigennem måske finde frem til dine favoritter.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *