Grydebrød på groft hvedemel og (evt. på surdej)

Grydebrød på groft hvedemel og (evt. på surdej)

Grydebrød på groft hvedemel og (evt. på surdej) 1440 1439 Grillall

6 pers.

Køkkentid: 2,5 time
Grilltid: 40 min.
Grillgrader: 220/260
Grillmetode v/gas 2 – 4 brænder: indirekte lav/høj varme
Grilludstyr: gryde

Træpillegrill: øverste rist

køkken
½ l væske (vand eller tykmælk)
1 spsk salt
1 tsk sukker
1½ dl surdej (kan undlades)
5 g gær (uden surdej 15 g gær)
½ dl neutral olie
1 ½ dl manitoba hvedemel
1 ½ dl groft hvedemel
1 ½ dl hvedemel

Brød på grillen er fantastisk og får den mest lækre skorpe. Jeg elsker at bage med surdej (men er ikke ekspert), her kan du enten eller, men også både og! Det her brød er bagt med surdej, men kan sagtens bages uden, tilføj bare lidt mere salt og gær til smagen.

Rør væsken og olie sammen med surdej, gær og salt. Tilsæt melet og ælt det rigtigt godt sammen ca. 5-10 min. Dejen skal være blød. Stil dejen til hævning i ca. 2 timer og gerne 1 time mere, hvis tiden tillader.

Grillen:
Indstil grillen til 220 grader. Smør gryden med lidt neutral olie og lad den varme op med grillen. Hæld dejen i gryden og læg låg på. Bag det under ”låg” i ca. 15 min ved 220 grader og skru derefter op til 260 grader. Gasgrill lav indirekte varme i 15 min. og uden låg i ca. 20 min ved høj indirekte varme. Bliver så sprødt og lækkert.

Anret:
Kan brugs som morgenbrød, eller tilbehør til aftensmaden, med kryddersmør på.

Print Friendly, PDF & Email