Galleri

Vandbakkelser med marmelade, creme og flødeskum!

Vandbakkelser med marmelade, creme og flødeskum! 1920 2560 Grillall

6 personer
Grilludstyr: Grillbakke/bageplade
Køkkentid: 1,15 time.´
Grilltid:  35 min.
Grillgrader: 190
Grillmetode v/gas 2-4 brænder: Indirekte
Træpillegrill: Øverste grillrist


Ingredienser
2,5 dl vand
100 g smør
2 tsk sukker
125 g hvedemel
3 æg

Fyld:
Vaniljecreme:
2 dl sødmælk
1 æg
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
1 tsk vaniljesukker
Brombær marmelade
¼ dl Fløde

Pynt:
25 g marcipan
1 spsk florsukker

Barndomsminder…

Min mor bagte altid vandbakkelser, det er få ingredienser og fyldt kan variere efter hvad man lige har køleskabet. De kan både brugs i det søde køkken men også i det saltede. Den eneste regel er at man heller ikke må åbne grillen ligesom hvis de bages i en ovn.

Køkken
Kog vand og smør i en gryde. Sukker og mel hældes i på èn gang, og rør i dejen med en ske eller pisker til den slipper gryden. Lad dejen køle af. Slå æggene ude i en skål. Hæld forsigtig æggene i dejen lidt af gangen, dejen må ikke blive for blød. Hæld dejen op i en sprøjtepose. Sæt 8 store eller 12 små toppe på en bagepapirbeklædt bageplade eller grillbakke.

Vaniljecreme:
Pisk mælk og æg sammen i en gryde. Pisk sukker, mel og vaniljesukker i gryden og bring det i kog under omrøring i ca. 2-3 mind til den tykner lidt. Dæk skålen til og stil den på køl.

Pisk en let flødeskum og hæld det i en sprøjtepose og sæt den på køl.

Grillen
Indstil grillen til 190 grader. Læg en kold bagesten på grillen og sæt med det samme pladen med vandbakkelserne ind. Lad låget være lukket de første 25 min. og derefter må du forsigtig kigge. De skal være lysebrune når de er er klar. Lad dem køle på en rist.

Anret
Skær vandbakkelserne over og læg 1 tsk marmelade på, derefter 1 spsk vaniljecreme. Sprøjt en krans af flødeskum rundt om, og læg låg på. Udstik små marcipan låg og læg dem på toppen og sigt med florsukker.

Stjernebrød med nutella

Stjernebrød med nutella 2560 1920 Grillall

6 personer
Grilludstyr: Grillbakke/bageplade
Køkkentid: 1,15 time.
Grilltid:  35 min.
Grillgrader: 190
Grillmetode v/gas 2-4 brænder: Indirekte
Træpillegrill: Nederst grillrist


Ingredienser
50 g smør
2 dl vanilie yoghurt
½ dl kogende vand
50 g gær
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
2 æg
1 tsk kardemomme
1 tsk vanilie
ca. 500 g hvedemel
ca. 200 g nutella

Et lækkert stykke kage, passer både til eftermiddagskage, eller til brunch bordet, eller hvis du bare er lækker sulten. Jeg bager gerne 2 af gangen og fryser den ene ned, så har man altid lækkert hjemmebag, hvis lækkersulten melder sig.

Køkken
Smelt smørret. Hæld yoghurt i en skål sammen kogende vand, smør, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og æg. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve i ca. 1 time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 4 lige store dele og rul den ud som til en pizza. Skær den efter en tallerken på ca. 25 cm. Du skal bruge 4 ”pizzabunde”.

Læg 1. bund på et stykke bagepapir på en bageplade eller grillbakke. Smør med et lag nutella, og slut 1 cm fra kanten. Læg nu endnu en bund ovenpå, og smør med nutella. Så 3. bund, og nutella og læg den sidste bund øverst som låg.

Placer et glas med en diameter på ca. 5 cm på midten uden at udstikke. Skær nu dejen som lagkage fra yderkanten af dit glas. Du skal have 16 dele i alt.
Sno de 16 stykker to gange rundt hver. Først et stykke snoet mod højre, dernæst et stykke snoet mod venstre. Løft enderne af dejstykkerne sammen, så der dannes en smuk stjerne. Pensl med æg.

Grillen
Indstil grillen på 190 grader og sæt bagepladen på grillen. Vend pladen rundt efter 15 min. for jævn farve.

Anret
Pynt med chokolade glasur af 50 g mørkchokolade, 250 g florsukker og lidt kogende vand.

 

Sprød skiveskåret rösti (kartoffelroulade) med frisk spinat

Sprød skiveskåret rösti (kartoffelroulade) med frisk spinat 1920 2560 Grillall

6 personer
Grilludstyr: Grillbakke/fad
Køkkentid: 30 min.
Grilltid:  35+15 min.
Grillgrader: 200
Grillmetode v/gas 2-4 brænder: Indirekte/direkte
Træpillegrill: Nederst grillrist


Ingredienser
6 bagekartofler
3 æggeblommer
150 g revet ost
50 g revet ost
Salt
Peber
250 g frisk spinat
200 g harissa flødeost 200 g (eller den smag du kan lide)

Jeg har altid elsket rösti  på grillen og med denne kartoffelroulade med frisk spinat i, bliver det bare lidt mere lækkert og det kan passe til de fleste kødudskæringer. Man kan også tilføje kød indeni, så har du en god hverdagsret.

Køkken
Kartoflerne rives groft, blandes med æggeblommer og 150 g reven ost, salt og peber. Smøres/lægges  ud på bagepapir på en grillbakke eller bageplade. Trykkes hårdt/fladt med en ske. Drys med 50 g ost.

Grillen
Indstil grillen på 200 grader. Bag kartoffelrouladen på grillen i ca. 35 min til den er lysebrun på toppen.

Lad en køle af. Smør ost og drys med spinat og rul den stramt sammen i bagepapiret, læg den på køl i ca. 1 time (eller til dagen efter). Skær den i 2-3 cm skiver og læg dem på en grillbakke/bageplade og grill dem i 10-15 min så de er sprøde.

Anret
Brug evt. rodfrugter sammen med revet kartoffel. Server med andebryst eller en lækker steak.