Vandbakkelser med marmelade, creme og flødeskum!

Vandbakkelser med marmelade, creme og flødeskum!

Vandbakkelser med marmelade, creme og flødeskum! 1920 2560 Grillall

6 personer
Grilludstyr: Grillbakke/bageplade
Køkkentid: 1,15 time.´
Grilltid:  35 min.
Grillgrader: 190
Grillmetode v/gas 2-4 brænder: Indirekte
Træpillegrill: Øverste grillrist


Ingredienser
2,5 dl vand
100 g smør
2 tsk sukker
125 g hvedemel
3 æg

Fyld:
Vaniljecreme:
2 dl sødmælk
1 æg
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
1 tsk vaniljesukker
Brombær marmelade
¼ dl Fløde

Pynt:
25 g marcipan
1 spsk florsukker

Barndomsminder…

Min mor bagte altid vandbakkelser, det er få ingredienser og fyldt kan variere efter hvad man lige har køleskabet. De kan både brugs i det søde køkken men også i det saltede. Den eneste regel er at man heller ikke må åbne grillen ligesom hvis de bages i en ovn.

Køkken
Kog vand og smør i en gryde. Sukker og mel hældes i på èn gang, og rør i dejen med en ske eller pisker til den slipper gryden. Lad dejen køle af. Slå æggene ude i en skål. Hæld forsigtig æggene i dejen lidt af gangen, dejen må ikke blive for blød. Hæld dejen op i en sprøjtepose. Sæt 8 store eller 12 små toppe på en bagepapirbeklædt bageplade eller grillbakke.

Vaniljecreme:
Pisk mælk og æg sammen i en gryde. Pisk sukker, mel og vaniljesukker i gryden og bring det i kog under omrøring i ca. 2-3 mind til den tykner lidt. Dæk skålen til og stil den på køl.

Pisk en let flødeskum og hæld det i en sprøjtepose og sæt den på køl.

Grillen
Indstil grillen til 190 grader. Læg en kold bagesten på grillen og sæt med det samme pladen med vandbakkelserne ind. Lad låget være lukket de første 25 min. og derefter må du forsigtig kigge. De skal være lysebrune når de er er klar. Lad dem køle på en rist.

Anret
Skær vandbakkelserne over og læg 1 tsk marmelade på, derefter 1 spsk vaniljecreme. Sprøjt en krans af flødeskum rundt om, og læg låg på. Udstik små marcipan låg og læg dem på toppen og sigt med florsukker.

Print Friendly, PDF & Email