Stjernebrød med nutella

Stjernebrød med nutella

Stjernebrød med nutella 2560 1920 Grillall

6 personer
Grilludstyr: Grillbakke/bageplade
Køkkentid: 1,15 time.
Grilltid:  35 min.
Grillgrader: 190
Grillmetode v/gas 2-4 brænder: Indirekte
Træpillegrill: Nederst grillrist


Ingredienser
50 g smør
2 dl vanilie yoghurt
½ dl kogende vand
50 g gær
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
2 æg
1 tsk kardemomme
1 tsk vanilie
ca. 500 g hvedemel
ca. 200 g nutella

Et lækkert stykke kage, passer både til eftermiddagskage, eller til brunch bordet, eller hvis du bare er lækker sulten. Jeg bager gerne 2 af gangen og fryser den ene ned, så har man altid lækkert hjemmebag, hvis lækkersulten melder sig.

Køkken
Smelt smørret. Hæld yoghurt i en skål sammen kogende vand, smør, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og æg. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve i ca. 1 time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 4 lige store dele og rul den ud som til en pizza. Skær den efter en tallerken på ca. 25 cm. Du skal bruge 4 ”pizzabunde”.

Læg 1. bund på et stykke bagepapir på en bageplade eller grillbakke. Smør med et lag nutella, og slut 1 cm fra kanten. Læg nu endnu en bund ovenpå, og smør med nutella. Så 3. bund, og nutella og læg den sidste bund øverst som låg.

Placer et glas med en diameter på ca. 5 cm på midten uden at udstikke. Skær nu dejen som lagkage fra yderkanten af dit glas. Du skal have 16 dele i alt.
Sno de 16 stykker to gange rundt hver. Først et stykke snoet mod højre, dernæst et stykke snoet mod venstre. Løft enderne af dejstykkerne sammen, så der dannes en smuk stjerne. Pensl med æg.

Grillen
Indstil grillen på 190 grader og sæt bagepladen på grillen. Vend pladen rundt efter 15 min. for jævn farve.

Anret
Pynt med chokolade glasur af 50 g mørkchokolade, 250 g florsukker og lidt kogende vand.

 

Print Friendly, PDF & Email