Kategorier
Gode grill tips & tricks

2 grillmetoder eller temperatur?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

DIREKTE VARME

Når man taler om grillmetode på en gasgrill med 2-6 brænder er det meget enkelt. Jeg veksler mellem direktvarme (varme lige nedenunder maden), alt der skal grille mindre end 15-20 min. Som små stykker kylling, koteletter, bøffer, fisk, brød og pizzaer, er det altid direkte varme (alle brændere er tændt, men kan godt være justeret).

Men udover det, taler jeg om lav, mellem og høj direkte varme, hvilket betyder alle brænder er tændt, men en justering af brænder/kontrolkapper

INDIREKTE VARME

Når det er Indirekte varme (varme ved siden af maden), betyder det som regel større stykker kød og brød. Det er som regel noget der skal have længere tid på grillen. Hvis det er noget der ikke skal have grillstreger/mønster, er det denne metode.

Når du griller med lav, mellem, og høj indirekte varme, er der altid en brænder/kontrolknapper slukket. Store stykker kød som kyllinger, stege, kager, skinkestænger, og ”onepot” retter skal som regel have over 20 min og passer til denne grillmetode.

Hvad skal du grille?

Du skal kigge på det du skal grille og vurdere hvilken temperatur du ønsker, ved større stykker kød eller kage. Hvis du ønsker ca. 200-250 grader skal du have fuld skrue på de brænder, der er tændt, hvis du ønsker 150-180 grader, skal du have mellem (midt i mellem helt op og helt ned) skruet op.

TRÆPILLEGRILL

Ved træpillegrill er det meget simpelt, her kan du indstille grillen præcist til den temperatur du ønsker. Du kan derimod vælge, om du vil stille det på øverste eller nederste grillrist. Den nederste er den, man bruger mest og den oprindelige. Jeg har i mit brug af min træpillegrill fundet ud af, at det er en god ide at bage boller og brød på øverste rist, og jeg bager som regel ved 220 grader, her får man den flotteste afbagning og farve. Du vil opleve i ydere punkterne, i begge ender at der kan være en smule varmere, så hvis jeg skal stege/fritere i en pande sætter jeg den der. Stege, større stykker fisk og grydebrød sætter jeg midt på nederste rist, da det skal have længere tid. Bliv ikke frustreret, det tager tid at lærere sin grill godt at kende, men noget jeg har erfaret er, at man ikke brænder nær så meget på, når man griller på træpillegrill, som jeg har gjort på både kul og gasgrill![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *