Kanelsnegle med fyld af nutella og kanelsmør

Kanelsnegle med fyld af nutella og kanelsmør

Kanelsnegle med fyld af nutella og kanelsmør 1920 2560 Grillall

4 personer  (12-14 stk.)

Grilludstyr: Bageplade/grillbakke
Køkkentid: 1,5 time
Grilltid: 18 min.
Grillgrader: 200
Grillmetode v/gas 2-4 brænder: lav direkte
Træpillegrill: øverste etage


Ingredienser
2 dl vanilje yoghurt
2 dl lunken vand
30 g gær
50 g blødt smør
1 æg
50 g sukker
1 tsk salt
1 ½ tsk kardemomme
700-800 g mel (gem lidt til at rulle dejen ud på)

Fyld
200 g nutella
100 g blødt smeltet smør
150 brun farin
2 tsk kanel
100 g mørk sirup

 

Køkken
Varm vandet til lillefingervarmt opløs gæren tilsæt yoghurt, æg blødt smør, sukker, kardemomme og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er fast men blød. Stil til hævning i ca. 45 min.

Bland smør, brun farin, sirup og kanel til fyldet. 

Rul dejen ud på et meldrysset bord i en stor aflang firkant (50×70). Smør først nutella på bunden og derefter den bløde smørblanding. Skær dem ud i ca. 5-6 cm tykkelse og sæt dem i store papir muffinsforme og sæt dem på en bageplade/grillbakke. Lad dem hæve i ca. 30 min.
 

Grill
Indstil grillen på 200 grader. Still bageplade/grillbakke ind på øverste grillrist (på gasgrill, brug en bagesten og brug lav direkte varme). Grill dem i ca. 18 min. til de er gylden i farven.

Anret
Server dem evt. med glasur, eller smeltet chokolade.

Print Friendly, PDF & Email