Kategorier
Gode grill tips & tricks

Bagning på grillen

Grill og Bagning

Måske er det ikke det første du springer på, når du begynder at blive glad for at grille. Men vær ikke bange for at bage på din grill, enten om det er på kul, gas eller træpiller. Du vil opdage at dit bagværk får en helt anden lækker fugt og blødhed, ikke mindst sprødhed udenpå. Jeg elsker at bage både brød, kager og desserter på grillen. Når nu man alligevel har grillet sin aftensmad, kan man lige så godt lige slutte af med eks. en lækker chokoladekage. Du skal lære din grill rigtig godt at kende for at blive god til, at bage på grillen. Jeg har efter mange forsøg og masser af træning fået fuld kontrol over både min gasgrill og træpillegrill. Jeg ved, hvor der er varmest i grillen og hvor varmt, der bliver, når jeg har indstillet den til en bestemt temperatur.

Gasgrill

Når bager på en gasgrill er det en god ide at investeret i en bage/pizzasten, da du har meget undervarme, så inden dit bagværk bliver færdig på toppen, risikere du at det er brændt i bunden. Om du skal have lidt varme under din sten afgør, hvor længe dit bagværk skal have. Hvis det kun skal bage i fx 10 min. skal du altid have tændt op nedenunder. Skal det bage 15-20 min. vil jeg tænde for lav varme under stenene. Hvis du skal bage pizza på din grill, vil jeg tænde helt op, og slukke lige nedenunder efter 5-8 min.

Træpillegrill

En træpillegrill fungere lidt mere som en ovn, når du griller dit bagværk. Her bruger jeg ikke bage/pizzasten. Vær opmærksom på, at der er mest varmt kanten rundt. Alt brød og kager bager jeg på øverste etage, det brænder ikke i bunden på denne måde og bliver lækkert lysebrun på toppen og i bunden på samme tid. Småkager, kiks og pizza bager jeg gerne i 2 lag og bytter som regel rundt efter 5 min. så bliver det bagt ensartet. Hvis jeg skal bage skærekager i en rugbrødsform, i ca. 40-50 min er det midt på og så på nederste grillrist.

Favoritudstyr

Det udstyr jeg bruger mest når jeg bager er en bageplade. Den fås stor og lille og også med og uden belægning. Den uden belægning har jeg flere af, til når jeg fx bager pizza. Så har 4-5 pizzaer klar i køkkenet på aluplader, så de er lige til at bage. Når pizzaen er bage i ca. 5 min. og bunden har sat sig, tager jeg pizzaen af pladen, så den få kontakt direkte til stenen eller på risten, så den bliver lækker sprød som en pizza skal være. Den plade med belægning bruger jeg meget til boller, kanelsnurre/snegle og flutes. Her er det ingen gang nødvendigt med bagepapir, den er let at aftørre med en klud eller lige under den varme hane. Det brænder ikke fast og kan meget nemt rengøres med lidt varmt sæbevand.

Mit råd er at når du næste gang skal have gæster til en hyggeaften og grillen tændes. Så hav en browniekage/dej klar i køleskabet i en springform. Bag den mens I spiser maden og du vil stolt kunne imponere dine gæster med nybagt brownie. Find opskriften på brownie med 8 ingredienser under opskrifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *